BOIKOT “SMART METER” JIKA ANDA INGIN HIDUP SIHAT DAN HIDUP LEBIH LAMA.


Apakah itu “Smart Meter”?

“Smart Meter” adalah meter elektrik digital yang akan dipasang di rumah anda tidak lama lagi. “Smart meter” menggunakan teknologi WIFI untuk menghantar data ke tiang Antenna terdekat dan seterusnya ke pusat kawalan.



Kenapakah “mereka” hendak memaksa pengguna untuk menggunakan “Smart Meter” sedangkan meter elektrik yang lama masih selamat digunakan?

Jawapannya ialah: “mereka” mendapat arahan dari “orang atas”. Manakala “orang atas” tersebut juga mendapat arahan dari “orang yang paling atas”.
“Orang yang paling atas” adalah proxy (atau disebut agen) kepada yahudi illuminati.
“Smart meter” merupakan salah satu dari arahan (atau paksaan) yahudi illuminati. Oleh kerana proxy merupakan orang yang “gila kuasa”, maka segala arahan dari yahudi illuminati akan dilaksanakan tanpa membantah.
“Orang yang paling atas” telahpun ditumbangkan dalam pilihanraya 2018. Tetapi “arahan beliau” masih dilaksanakan oleh TNB.


Kenapakah “mereka” memulakan penggunaan “Smart Meter” di Melaka dan bukan di kuala Lumpur?

Kerana di Kuala Lumpur terdapat ramai pengguna yang terpelajar dan tahu tentang bahaya “Smart meter”. Jadi sudah tentu akan berlaku protes secara besar-besaran. Oleh itu, “mereka” memulakan di Melaka dan mereka akan melihat reaksi pengguna di sana. Sekiranya pengguna di Melaka tidak membantah, maka “mereka” akan meneruskannya di negeri-negeri yang lain.

Tapi “mereka” mengatakan bahawa negara-negara maju telahpun menggunakan “Smart Meter”

Betul, tetapi kesemua negara-negara maju yang disebutkan oleh “mereka” adalah dibawah kawalan yahudi illuminati. Sebab itu mereka memaksa pengguna disana untuk menerima “Smart meter”. Malah kesemua pengguna di negara-negara tersebut juga membantah penggunaan “Smart meter”.

Kenapa perlu boikot “Smart Meter”?

Teknologi “Smart meter” adalah hasil ciptaan yahudi illuminati yang mempunyai matlamat yang tersembunyi. Matlamat itu ialah untuk mencapai target “Agenda 21” yang dibuat oleh United Nations.

Apakah itu “Agenda 21”?

“Agenda 21” ialah untuk mengurangkan jumlah penduduk dunia sehingga hanya tinggal 500 juta sahaja. Penduduk bumi kini berjumlah 7.3 billion.

Bagaimanakah “Smart Meter” boleh melaksanakan “Agenda 21”?

Sekiranya rumah anda telah dipasang “Smart meter”, maka peluang untuk anda mendapat penyakit seperti kanser, Parkinson, dan banyak lagi adalah terlalu tinggi. Ini adalah kerana “Smart Meter” akan sentiasa mengeluarkan radiasi yang amat merbahaya (160 kali ganda berbanding radiasi handphone) sepanjang hari. Jadi, peluang untuk mati cepat juga adalah terlalu tinggi.


Bagaimanakah caranya untuk membantah penggunaan “Smart meter”?

Seluruh kawasan rumah anda adalah hak anda dan tidak ada sesiapapun yang boleh menceroboh rumah anda. Jangan berikan kebenaran kepada “mereka” sekiranya “mereka” datang untuk memasang “Smart Meter”.

Hantar surat bantahan kepada “mereka” dan tunjukkan kepada “mereka” bahawa anda ada hak keatas nyawa dan kesihatan anda. Katakan “TIDAK” kepada mereka. “Mereka” tidak akan berjaya memasang “Smart meter” sekiranya seluruh penduduk memboikot “Smart meter”.



60 comments:

  1. Kalau diorang datang nak pasang smart meter,kita janhan bagi diorang masuk rumah

    ReplyDelete
  2. Rmah baru mter d kotak meter d pagar luar.mereka ble tukar tnpa tuan tahu atau tiada rmah

    ReplyDelete
  3. Benda bahaya begini takkan kerajaan kita terima...omg

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu .... kerajaan tak akan ambil rengan perkara ini dan CMCM bahagian multimedia mesti tahu perkara tersebut pasal CMCM Multimedia seharus peka perkara tersebut dalam rangkaian Frequency .....dan sekiranaya merbahaya prkara ini tidak akan di gunakan kerana ini adalah Raayat bukat kucing kurap.....tq

      Delete
  4. Bahaya jga pengunaan smartmeter
    Nie klo betul kenape TNB benarkan pemasangan...

    ReplyDelete
  5. Kalau bahaya kita sama2 menghalangnya.Demi kesihatan kita semua.Kita bersatu membantahnya.

    ReplyDelete
  6. Betol ke ni? Mana yang dah ditukarkan tu apa mcm?

    ReplyDelete
  7. saya boikot "smart meter" dan tak setuju pasang di rumah2 kerana membahyakan penghuni rumah itu..

    ReplyDelete
  8. Persoalannya, adakah undang-undang akan digunakan sebagai senjata untuk memaksa pengguna?

    ReplyDelete
  9. rumah sya telah ditukar ke smart meter bagaimana nk atasinya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hantar surat bantahan ke TNB

      Delete
  10. Masalahnya, meter kita kini di luar rumah. Tau-tau nak pasang jer. Macamana nak elak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Letak notis di kawasan meter tersebut.
      Tuliskan "SAYA TIDAK MEMBENARKAN TNB UNTUK MENUKARKAN METER SAYA KE "SMART METER".

      Delete
    2. meter tu bukan "meter kita"
      hahaha.
      kita xboleh usik pn meter dan cut off fuse tu sbb tu hak milik tnb dan boleh didenda klau usik barang tu tanpa kebenaran.
      x blh buat apa la sbb tu harta dia.
      klau nk elak jg mungkin blh pakai solar spenuhnya sbb kerajaan dan pn luluskan utk rakyat guna solar samada separuh atau spenuhnya.

      Delete
  11. If really the radiation level us too high ,the health ministry should get a proper surveys to be carried out so that the people are not affected with all kind of illness tq

    ReplyDelete
  12. Ko sembang ape pun. Last2 depa pasang jugak. Org malaysia. Lembik. Bukan le wat apa pun..

    ReplyDelete
  13. Baru tahu maklumat.dah pasang..patutlah mika beria ia benor nak pasang....apa boleh kita buat utk dpt yg lama?..aku rasa kita rosakkan metertu...lpstu minta pasang yg bukan benda ni....

    ReplyDelete
  14. Terima kasih maklumat Yg disebarkan

    ReplyDelete
  15. Stop smart meter...problem with some decision makers, they look into reducing cost and wastages by not employing conventional meter reading and meter readers but ignore the side effect, some so called go green n carbon footfrint initiatives have downsides but if economic perspectives are the only benchmark to use in making decision, then we are easily succumed to zionist agenda

    ReplyDelete
  16. say NO to this mother fucker smart meter...

    ReplyDelete
  17. How can we,as a citizen of Malaysia, legally refuse the change to this smart meter? Consumer associations - can you help to advise us? Can't the BAR help?

    ReplyDelete
  18. Lahabau punya keputusan. Baghal mana yg menjadi geng2 illuminati ini haa??semoga Allah memusnahkan kamu wahai lahabau2 terkutok...

    ReplyDelete
  19. Semakin ramai lah para hacker..ada juga yg akan guna signal jammer. Wireless vs wireless.Kaji semula pemasangan smart meter.

    ReplyDelete
    Replies
    1. patutlah kat us hacker boleh buat blackout sesuka hati jek

      Delete
    2. Tak perlu jammer..hasilnya benda yg sama mcm kita tutup LCD meter sekarang dgn pelekat utk bagi tak nampak kepada org baca meter.

      Last2 diorg dtg check, kena jugak cas..meter tetap jalan.

      Delete
  20. New goverment please take action.. .

    ReplyDelete
  21. 1 more thing,peluang pekerjaan Alan Takde Di kalangan tnb (meter reader)coz dorang dh bleh monitor dr jauh.

    ReplyDelete
  22. buat petisyen online la bantah

    ReplyDelete
  23. Boikot smart meter

    ReplyDelete
  24. Boikot smart meter demi untuk kesihatan semua agar kehidupan lebih baik dan sempurna.

    ReplyDelete
  25. dunia ni dikuasai proxy dajjal......
    kita mesti sepakat menolak smart meter ni,kalau diam jer,memang jadi mangsalah kita.....

    ReplyDelete
  26. Dah pasang pon dekat rumah.. Patut la melaka byk yg dah pasang..xpelaa ajal maut di tangan Allah..doa minta yg baek2 je.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Apa la ko punya tawakal...tahap otak xmengaji langsung ni..agak2 rr beku pon...HAHAHA

      Delete
  27. kenapa tak suarakan pd wakil rakyat ph,mereka boleh utarakan masalah ini di peringkat pemerintah tertinggi...

    ReplyDelete
  28. Apa pulak x leh lawan. Bn boleh kita tumbangkan, inikan lagi SMART METER

    ReplyDelete
  29. Jom..ramai2 kita luahkn rasa ketidakpuasan hati..tapi cara mana yg berkesan dlm menyatakn isu ini?

    ReplyDelete
  30. Mesti kita bantah kalau membawa kesan burok utk semua.

    ReplyDelete
  31. Kalau X d pàsang,bekalkan tenaga Akan sentiasà Ada gangguàn.càmne Tu.

    ReplyDelete
  32. No smart meter...ramai belum tahu...hebahkan pada semua .....Insyaallah ...

    ReplyDelete
  33. Beli genset, atau tukar ke sistem solar

    ReplyDelete
  34. Bhya sbnarnya benda ni.. bru aku tau..tpi xblh nk buat apa kita sbagai org melayu blh boikot dlm blog ni je..msing2 xbrni nk suarakan ke atasan pn..ckp je lebih..hampeh smua

    ReplyDelete
  35. Ade sape2 yg boleh isu perkara nie kt cm?.. Setiap hari jumaat rasa ade buat cm jumpa rakyat kan?.. Klau die tau bnde nie mesti die pon xnk sbab rumah die pon akan pkai meter yg sama..

    ReplyDelete
  36. Bagaimana rupa reka bentuk smart meters di Malaysia. Adakah sama seperti di luar negara.?

    ReplyDelete
  37. Tidak bersetuju dgn pemasangan smat meter ni.

    ReplyDelete
  38. pakat ramai 2 adu segera kpd talian whatsap aduan kpdnkk. yb saifuddin buatla sesuatu.

    ReplyDelete
  39. Alamak.rumah ak dia baru tuka hari ni..esk ak kene g tmb ni.xblh bia kan.

    ReplyDelete
  40. Sape yg meter kat luar umh tu Tutup je buat kan mcm besi pagar kecik tutup meter tu nanti org tnb nk tukar meter lame kpd smart meter tkleh nk tukar 😰😟

    ReplyDelete
  41. Afomasa dh bnyak yg pakai mpo smua kedai baru pasang

    ReplyDelete
  42. Nasib baik rumah aku blm tukar lagi, rmh sblh pn dh tukar

    ReplyDelete
  43. Hebahkn ke semua media sosial dan cetak, pak menteri bukan x tahu. .saja pura2 x tahu.. .

    ReplyDelete
  44. Di taman tangjung minyak perdana melaka, telah di hantar notis pemasangan dlm masa sebulan bln 10,tnb paksa utk pasang, tidak boleh buat apa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hantar Surat Bantahan ke TNB.
      Inilah akibatnya bila TNB dibenarkan memonopoli elektrik di Malaysia.
      Mereka akan berlagak macam Tuhan.

      Delete